Printer Friendly Version 29.11.2013. - Презентација српског туризма у Темишвару @ 29 November 2013 10:22 AM

У Темишвару је синоћ у организацији Туристичке организације Србије и Генералног конзулата Србије у српском ресторану „Лојд“  одржана веома посећена презентација (конференција за СЈИ за румунске и српске медије, локалне туроператоре и туристичке агенције) на којој су представљене могућности и укупна туристичка понуда Србије, њених планина и бања, културне баштине, здраве хране, недирнутих еколошких целина и националних паркова, чари наших река и језера, градова, итд. На презентацији су били присутни заменик префекта жупаније Тимиш, Лилијана Онец, део конзуларног кора на челу са Ролф Маруном, конзулом Немачке у Темишвару, српски пословни људи из Темишвара, итд.

Ресторан "LLoyd" - Темишвар


Одлука о презентацији у овом граду уследила је у оквиру концепта представљања наших туристичких потенцијала у земљама у региону, а праћена је и евидентираним повећањем интересовања за краћи или дужи боравак у Србији припадника наше заједнице, али и румунских посетилаца.

На презентацији је детаљније говорила представница ТО Србије, Жељка Пудар, а испред ТЦ Копаоник (МК Mountain Resort), М.Ацковић, као и директорка ТО Вршца, Татјана Палковач у име овог града. Приказани су и промотивни филмови о лепотама Србије и неких њених дестинација.
Пригодним речима скуп је на почетку поздравио генерални конзул, истичући у први план српске туристичке потенцијале и предности боравка страних гостију у нашој земљи. На презентацији је најављено да ће се за потенцијалне партнере из Румуније, представнике агенција и медија организовати студијска посета Србији, којом приликом ће се туристичка понуда приближити потенцијалним гостима из ове земље (прошле године је забележен боравак 20 хиљада туриста из Румуније) Циљ јучерашње презентације била је намера туристичких посленика да се на пригодан начин гостима представи наша земља, њене веома разноврсне туристичке могућности, гостољубивост, отвореност и топлина њених житеља, под познатим промотивним слоганом „Србија, једно путовање – безброј доживљаја“
Представљање српског туризма и туристичке привреде у Темишвару оцењујемо веома значајним и корисним са аспекта успостављања туристичких, пословних, привредних и других веза са овдашњим медијима, партнерима и агенцијама које су јучерашњим премијерним наступом туристичких представника из Србије успешно инициране и сасвим сигурно ће се проширити у наредном периоду на задовољство овог дела Румуније, посебно Темишвара, али и других мањих градова и места.
Од СЈИ присутни су били: РТВ Румуније 1, ТВ DIGI 24, Регионална ТВ Темишвар, дневници Зиуа де Вест, Адеварул, Ренаштереа и Ађенда, недељник Офенсив прес, часопис Cristal Publishing Timisoara,, агенције Ађерпрес и Медиафакс, Радио Темишвар и Радио Банат линк и недељник Наша реч, као и 29 представника локалних туроператора и агенција, од којих неке већ имају туристичке програме за Србију.
Генерални конзул је овим поводом дао изјаве за Регионалну ТВ Темишвар, програме на румунском и српском језику, као и агенцију Ађерпрес.