Printer Friendly Version 22.11.2013. - Признање и почасна титула професору Вејновићу на научном скупу у Араду @ 25 November 2013 09:55 AM

У организацији Фондације Дисфалуси (Diczfalusy Foundation) и овдашњег Западног универзитета, данас је у Градској скупштини у Араду инаугурисан Међународни симпозијум посвећен новим концептима у хематолошкој и гинеколошкој здравственој заштити. У раду овог значајног медицинског скупа учешће је узео већи број научника и медицинских експерата са универзитета и клиника из Србије (Београд, Нови Сад и Крагујевац), Румуније (Темишвар, Орадеа и Арад) и специјалиста из Немачке, Мађарске, Италије и Аустрије. На посебној свечаности уприличеној од стране домаћина, професору Тихомиру Вејновићу додељена је титула doctor honoris causa Универзитета у Араду за посебан допринос овог нашег реномираног стручњака и истраживача развоју медицинских наука.

Церемонији отварања су, поред медицинских експерата присуствовали највиши арадски жупанијски и градски званичници, а делегацију из Србије примио је и градоначелник Арада, Георге Фалка. Из наше земље присутни су проф. др. Тихомир Вејновић, проф. др. Светлана Војводић, проф. Горана Митић са Медицинског факултета у Новом Саду, проф. др. Снежана Ракић са ГАК у Београду и проф. др. Слободан Арсенијевић са Универзитета у Крагујевцу.
Обраћајући се на молбу организатора учесницима симпозијума, подвукао сам значај који Република Србија придаје здравственој заштити и усавршавању наших стручњака, као и научној сарадњи и размени знања са високим медицинским ауторитетима из других земаља. Истакао сам чињеницу да је Република Србија посебно поносна на највише академско признање додељено нашем истакнутом медицинском стручњаку.