Printer Friendly Version Почетак манифестације „Дани српске културе у Темишвару“ @ 6 November 2013 12:39 PM

Присутну публику, госте и организаторе, пригодним речима поздравили су српски посланик у румунском Парламенту, Славомир Гвозденовић, председник ССР, Огњан Крстић и ГК, а благослов свим учесницима дао је архијерејски заменик Епархије Темишварске, викар Маринко Марков. Генерални конзул је у свом обраћању посебно подвукао запажено ангажовање Савеза Срба у Румунији у сарадњи са Конзулатом на реализацији овогодишњег програма „Дана културе“. О значају још једне традиционалне културне манифестације Срба са ових и ширих простора расејања, говорили су посланик С. Гвозденовић и председник О. Крстић.
  Високо професионална хармонијска извођења на концерту под називом „Ритам идентитета“ познатог вокалног дуета из Србије, освојили су симпатије присутних и уз снажан, дуготрајан аплауз, учинили ову музичку светковину незаборавном.


Како је предвиђено, централни догађај на овогодишњим „Данима српске културе“ одиграће се 27.новембра премијерном пројекцијом у Темишвару филма „Фалсификатор“ новије српске продукције, у режији Горана Марковића.