Printer Friendly Version Презентација Златибора у Темишвару @ 22 May 2013 09:13 AM

У Темишвару је јуче у организацији Туристичке организације Златибор одржана пригодна презентација (конференција за СЈИ за румунске и српске медије, присутни: РТВ Румуније, Регионална ТВ Темишвар, дневници Зиауа де Вест, Адеварул и Ренаштереа, Радио Банат Линк и недељник Наша реч), на којој су представљене туристичке могућности и укупна понуда најпознатије и најпосећеније српске планине и ваздушне бање. Одлука о презентацији уследила је након што је примећено повећање броја румунских посетилаца нашој планини.


На презентацији су говорили председник ТО Златибор Дарко Ђуровић и директор развоја, продаје и маркетинга хотела „Мона Златибор“, Иван Виторовић. Пригодним речима скуп је на почетку поздравио генерални конзул. На презентацији је најављено да ће се за потенцијалне партнере из Румуније, представнике агенција и медија, већ почетком јуна месеца о.г. организовати студијска посета Златибору, којом приликом ће се туристичка понуда ове планине приближити потенцијалним гостима из ове земље. Циљ јучерашње презентације била је жеља златиборских туристичких посленика да се најпосећеније планинско место у Србији у којем сезона траје током читаве године, понуди за вишедневни, а не као до сада, једнодневни одмор туриста из Румуније. 
Представљање златиборске туристичке привреде у Темишвару оцењујемо значајним и корисним са аспекта продубљивања туристичких, пословних, привредних и других веза са овдашњим партнерима и агенцијама које су јучерашњим премијерним наступом туристичких посленика из Србије успостављене и сасвим сигурно настављају да се развијају на добробит туристичке привреде и асоцијација Златибора и западног дела Румуније, посебно Темишвара и других околних градова и места.