| |     ћирилица | english  
Naslovna
Promocija tematskog turizma i gastronomske ponude opština Veliko Gradište i Rešica

U okviru Programa prekogranične saradnje, 25.04.2018. godine u Rešici označen početak realizacije druge faze projekta čiji je cilj podrška i proširenje trajne saradnje između turoperatera u pograničnom regionu, promocija tematskog turizma i gastronomske ponude opština Veliko Gradište i Rešica. Tim povodom je u zgradi opštine Rešica održana je konferencija za štampu na kojoj su, pored direktnih učesnika u realizaciji projekta govorili i predstavnici Županije Karaš-Severin i grada Rešice, predsednik opštine V.Gradište i generalni konzul. Odvojene izjave za lokalne medije o značaju programa prekogranične saradnje za stanovništvo ova dva grada dali su predsednik opštine Veliko Gradište i generalni konzul.
Turistička promocija V.Gradišta u Rešici bila je prilika za susret generalnog konzula sa prefektom županije Karaš-Severin M.Lupu, zamenikom prefekta K. Horgea, zamenikom predsednika županijskog saveta J.M.Popović i šefom kabineta gradonačelnika i glavnim menadžerom grada Rešice P.O.Vasileom.
Nakon razgovora sa prefektom, na centralnom gradskom trgu otvoren je sajam gastronomske ponude opštine V. Gradište uz nastup KUD „V.lastimir Pavlović Carevac“.

 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali