| |     ћирилица | english  
Naslovna
Projekat prekogranične saradnje – potpisivanje ugovora

U Temišvaru je dana 10.avgusta 2017. godine potpisan ugovor o finansiranju projekta prekogranične saradnje, ukupne vrednosti 12.400.000 evra, namenjenog za unapređenje i modernizaciju dijagnostičkih metoda i lečenja malignih tumora u pograničnim oblastima Rumunije i Srbije.
Cilj projekta je podsticanje saradnje u oblasti onkologije između zdravstvenih ustanova sa obe strane granice kako bi se obezbedio pristup modernim i efikasnim specifičnim uslugama zdravstvene zaštite za sve onkološke pacijente koji žive u regionu, radi poboljšanja njihovog životnog veka, očekivanog trajanja i kvaliteta života. Kroz razvoj softvera za teledijagnostiku i modernizaciju postojeće IT opreme biće proširena mreža između bolnica u pograničnom regionu, a razvojem nove specijalizovane veb-platforme, dostupne lekarima iz Rumunije i Srbije, biće omogućena brža razmena informacija između stručnjaka i unapređeno postavljanje dijagnoze i lečenje onkoloških pacijenata.
Partneri u realizaciji projekta su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Opšta bolnica Požarevac, a sa rumunske strane Urgentni centar "Pius Branzeu" Temišvar i Urgentna bolnica Rešica.
Projekat je predstavljen na konferenciji za štampu održanoj u novizgrađenom onkološkom bloku „OnkoĐen“ Urgentnog centra Temišvar, na kojoj su pored partnera sa obe strane učestvovali i predsetnik Županijskog saveta Županije Timiš, Kalin Dobra i generalni konzul.


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali