| |     ћирилица | english  
Naslovna
Kurtoazna poseta gradonačelniku Temišvara

U okviru kurtoaznih poseta generalni konzul je primljen kod gradonačelnika Temišvara Nikolae Robua.
Nakon dobrodošlice novom generalnom konzulu, u prijateljskoj atmosferi, odnosi između dve zemlje, saradnja između Temišvara i srpskih gradova u pograničnim zonama, prekogranična saradnja obostrano su ocenjeni kao dobri, sa željom da se zajednički radi na njihovom unapređenju i produbljivanju.
Ističući Temišvar kao višenacionalni grad, gde ravnopravno sa drugima i u duhu tolerancije živi brojna srpska zajednica, gradonačelnik je ponovio spremnost lokalne samouprave da pruži svu potrebnu pomoć očuvanju srpske škole, realizaciji mnogobrojnih kulturnih manifestacija i očuvanju srpskog identiteta. Generalni konzul se zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci grada Temišvara srpskoj zajednici navodeći da naša strana visoko ceni sve što Rumunija čini za poboljšanje njenog položaja.
U vezi sa činjenicom da su Temišvar i Novi Sad proglašeni za prestonice evropske kulture 2021. godine, obostrano je ocenjeno da, pored postojeće dobre saradnje, ova titula otvara novi prostor za dodatno povezivanje dva grada u svim oblastima.
Razgovor generalnog konzula i gradonačelnika je protekao u prijateljskoj atmosferi uz obostranu spremnost za nastavak dobre saradnje, ali i njenog produbljivanja.


 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali