| |     ћирилица | english  
Naslovna
Manifestacija ,,Dani Vojvodine u Temišvaru,, - promocija turističkih potencijala Vojvodine u Temišvaru

U organizaciji Turističke organizacije Vojvodina 17. maja 2017. godine u Temišvaru održana je druga po redu promocija turističkih potencijala Vojvodine.
Imajući u vidu da je 20. aprila 2017. godine potpisan Protokol o saradnji Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiš, prilika je iskorišćena za poslovni susret predstavnika Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiša i predstavnika turoperatera iz Srbije i Rumunije. Na konferenciji za medije koja je organizovana u Privrednoj komori Timiša, manifestaciju „Dani Vojvodine u Temišvaru“ otvorili su generalna direktorka Privredne komore Timiš Florika Kirica, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za turizam Ivan Đoković, predstavnici Privredne komore Vojvodine Dragica Samardžić i Milan Stojanov, direkotorka Turističke organizacije Vojvodina Nataša Pavlović, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić i konzul žeran.
U svojim obraćanjima podvučen je značaj koji Vojvodina pridaje saradnji sa županijom Timiš i vezama koje su tradicionalno dobre. Kontinuitet prijateljskih odnosa na političkom planu prati i dobra ekonomska saradnja, koja ima dobru perspektivu za njeno unapređenje. Da je Rumunija važan spoljnotrgovinski partner govori i podatak da je od 164 zemalje u koje Srbija izvozi, Rumunija na 4. mestu, a na listi od 170 zemalja iz kojih Srbija uvozi, Rumunija na 12. mestu. Nakon prošlogodišnje promocije Vojvodine u Temišvaru, prema rečima direktorke TOV, Vojvodina beleži porast poseta turista iz Rumunije za 21%, pa je ideja bila da se promocija iskoristi za susret turističkih radnika i privrednika iz Srbije sa adekvatnim partnerima iz Rumunije, kako bi u neposrednom kontaktu razmenili ideje o modelima poslovne saradnje i privlačenja što većeg broja turista iz Rumunije. Imajući u vidu da su Novi Sad i Temišvar proglašene za Eropske prestonice kulture za 2021. godinu, generalna direktorka Provredne komore Timiš Florika Kirica, priliku je iskoristila da inicira novi susret dve privredne komore uz prisustvo gradonačelnika dva grada, a kao nastavak saradnje provrednih komora sa idejom da se razmotre mogućnosti saradnje i povezivanja dva grada povodom dobijanja ovih titula.
Nakon konferencije za medije, organizovana je turistička promocija Vojvodine tako što su u Privrednoj komori Timiš prikazivani prigodni promo video materijali, pa su tako priliku da pokažu svoju turističku ponudu imali Novi Sad, Sremski Karlovci, Vršac, Kovin, Pančevo, Bela Crkva, Sremska Mitrovica, Vrdnik. U nastavku, ispred restorana „Lojd“ u centru Temišvara je organizovan kulturno umetnički program uz degustaciju tradicionalnih proizvoda iz Vojvodine uz deljenje flajera i druženje sa prolaznicima. U večernjim časovima u restoranu „Lojd“ za medije je organizovana promocija vojvođanskih vinarija, gde se uz tamburaše degustiralo vino.
Promocija TOV je protekla veoma zapaženo uz dobru pokrivenost lokalnih medija i susrete zainteresovanih privrednih subjekata, pa je tako uspostavljen kontakt počasnog konzula Španije u Temišvaru sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i predstavnicima Privredne komore Vojvodine oko mogućnosti privlačenja španskih firmi u Srbiju.


 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali