| |     ћирилица | english  
Naslovna
Promocija manifestacije ,,Dani Vojvodine u Temišvaru"

U Temišvaru je 14.07.2016.godine održana promocija turizma AP Vojvodine namenjena potencijalnim posetiocima iz ovog grada, ali i šireg pograničnog dela Rumunije sa Srbijom. Prezentacija je priređena u srpskom restoranu „Lojd“ i prostoru ispred njega - delu Trga Opere u najstrožem centru grada i na njoj su predstavljene turističke mogućnosti i brojne atrakcije naše pokrajine. Nakon konferencije za SJI posetiocima i publici predstavljeni su tipični vojvođanski proizvodi, suveniri, narodna radinost, brošure i promotivni materijali, uz prigodnu muzičku animaciju.
Sa naše strane prisutni su bili potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktorka TO Vojvodine Nataša Pavlović, sekretar Privredne komore Vojvodine Dušan Vučičević, predstavnici TO Novog Sada, Vršca, Zrenjanina, Opštine Kikinda, Kovina, Novog Bečeja, Temerina, Žabalja, Šida, Bele Crkve. Od strane Generalnog konzulata, pored predstavnika županije i grada, na promociju su pozvani i odazvali su se predstavnici Privredne komore Timiša, Udruženja za promovisanje i razvoj turizma u Timišu, Turistički centar Temišvar, predstavnici SJI i konzularnog kora, jedan broj agencija koje u okviru svojih programa imaju ili planiraju posete turističkim centrima u Vojvodini.
Predstavnicima SJI iz Temišvara i jednom broju medija iz Srbije, zvanicama, predstavnicima rumunskih turističkih agencija i srpske zajednice predstavljena je turistička promotivna kampanja Vojvodine, uz prethodna prigodna obraćanja potpredsednika Pokrajinske vlade, direktorke TO Vojvodine, predsednika Saveza Srba u Rumuniji i generalnog konzula, video projekcije, muziku i vojvođanske kulinarske specijalitete.
Direktorka TO Vojvodine je detaljno govorila o brojnim turističkim mogućnostima Vojvodine, ali i promotivnim aktivnostima Turističke organizacije pokrajine koje za cilj imaju prezentaciju kojom se obraćaju našoj dijaspori i potencijalnim rumunskim turistima koje poslednjih godina sve više privlače vojvođanski gradovi ali i manja mesta, tamošnja brojna turistička događanja, banjska lečilišta, manastiri i zamkovi, turizam na Dunavu, itd. Kako se čulo na jučerašnjoj promociji, broj rumunskih turista u Vojvodini u prošloj i prvih pet meseci ove godine porastao je za 17 posto.
Potpredsednik Pokrajinske vlade, direktorka TO Vojvodine i generalni konzul dali su ovom prilikom prigodne izjave za veći broj rumunskih i srpskih SJI.
Cilj prezentacije bio je da se, uočivši interes turista iz Rumunije, na prigodan način predstavi naša pokrajina, njena kvalitetna turistička ponuda i turističke mogućnosti, ali i uspostave poslovne, privredne i turističke veze sa ovdašnjim partnerima, medijima, predstavnicima agencija i turoperatorima.
 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali