| |     ћирилица | english  
Naslovna
Novi Zakon o opštem upravnom postupku

Poštovani,
Generalni konzulat koristi priliku da Vas informiše o zakonskim rešenjima novog Zakona o opštem upravnom postupku („Sl. Glasnik RS“, broj 18/16), nastao kao rezultat reforme javne uprave i realizacije ideje njene transformacije u servis građana.
U tom smislu posebno ukazujemo na novinu koja predviđa pojednostavljenu proceduru za stranke kada je u pitanju pribavljanje podataka o činjenicama o kojima organi javne uprave vode službenu evidenciju. Navedene podatke pribavljaju organi javne uprave po službenoj dužnosti, a stranka će navedeno pribavljati sama samo uz svoju izričitu izjavu.
Zakon je predvideo i kaznene odredbe za ovlašćeno službeno lice koji postupa u suprotnosti sa onim što predviđa nov zakon (član 207).
U cilju što bolje informisanosti, a kako bi stranke mogle da uspešno i celovito ostvare i zaštite svoja prava i pravne interese, bez odugovlačenja postupka i u cilju smanjivanja svojih troškova, posebno ukazujemo na članove zakona koji regulišu pomenute novine (9, 103 i 207.) čija primena počinje od 08.06.2016.godine.

Napominjemo da ceo Sporazum počinje da se primenjuje od 01.juna 2017.godine.


Ceo tekst novog zakona možete da preuzmete ovde

 


 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali