| |     latinica | english  
Насловна
Посета представника Покрајинске владе српској гимназији у Темишвару

Током боравка у Темишвару поводом седнице Скуштине Еврорегије Дунав-Криш-Мориш-Тиса 28. новембра 2018.г, помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, заједно са генералним конзулом Владаном Тадићем, посетио је Српску теоретску гимназију „Доситеј Обрадовић“.
У разговору са домаћинима, директором Јадраном Кланицом и професором српског језика Вером Жупански истакнуто је да српска заједница у Румунији изузетно цени подршку Покрајинске владе овој школској установи, која је током прошле године издвојила средства у вредности од око 17,5 хиљада евра за комплетно опремање кабинета информатике (26 рачунара, сервер, интерактивна табла, пројектор, штампачи, клима уређаји). Наглашено је да је сваки вид помоћи из матице Србије добро дошао и изражена нада да ће пример Покрајинске владе следити и друге установе које за то имају могућности.
Н. Дракулић се лично уверио у начин коришћења дониране опреме и изразио задовољство чињеницом да је Покрајинска влада дала свој допринос побољшању услова и подизању квалитета рада у српској гимназији. Нагласио је да су мултикултуралност и толеранција принципи које Покрајинска влада негује, због чега ће и убудуће помагати, како румунску мањину у Војводини тако и српску мањину у Румунији. Истакао је да српској деци у дијаспори, када је Покрајинска влада у питању, подршка никада неће изостати.
Н. Дракулић је подржао предлог домаћина за успостављање сарадње гимназије Доситеј Обрадовић са неком од гимназија из Новог Сада кроз реализацију заједничког пројекта у контексту европских престоница културе Темишвара и Новог Сада 2021. године.

 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали