| |     latinica | english  
Насловна
Програм прекограничне сарадње, конференција о отварању пројекта „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“

У свечаној сали Жупанијског савета у Темишвару, 22. новембра 2018. године одржана је конференција на којој представљен стратешки пројекат из Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, под називом „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“. Пројекат укупне вредности око 14 милиона евра, од чега је око 12 милиона бесповратних средстава из ИПА фондова ЕУ, реализује се у сарадњи Жупанијског савета Тимиш и Управе водног басена Банат са румунске стране, и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и ЈВПП „Воде Војводине“ са српске стране.
Представницима медија и другим присутнима обратили су се председник жупанијског савета Тимиш Калин Добра, заменик префекта жупаније Тимиш Кристијан Францеску, директор Управе водног басена Банат Титу Божин, в.д. помоћника покрајинског секретара Небојша Дракулић, помоћник директора ЈВПП „Воде Војводине“ Стеван Илинчић и генерални конзул Владан Тадић.
Радови на територији Србије подразумевају ревитализацију Канала Бегеј од границе са Румунијом до хидротехничког објекта у Клеку у дужини од 32,26 километара, санацију хидротехничких објеката у Клеку и Српском Итебеју, изградњу бициклистичке стазе од границе са Румунијом до преводнице у Клеку, изградњу плутајућег дока за привез пловних објеката, као и набавку пловног багера и пловне косачице.
Време за реализацију пројекта је 48 месеци и очекује се да до јесени 2021. године буде окончан.

 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали