| |     latinica | english  
Насловна
БАЛКАНСКA ИНФОРМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА У ТЕМИШВАРУ

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА НА БАЛКАНСКОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ГОСТИ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА У ТЕМИШВАРУ

У Темишвару од 07. до 13. јула 2018. године одржана 12. јуниорска и 26. сениорска Балканска информатичка олимпијада. Поред тимова домаћина Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Словеније, Кипра, Грчке, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Турске, Италије и Туркменистана, у обе конкуренције наступиле су и тимови из Србије.
Сениорски тим састављен од три ученика и једног ученика, предвођен професором Драганом Урошевићем из Београда, освојио је две сребрне (Алекса Милисављевић - Математичка гимназија Београд, Тадија Шебез - гимназија „Ј.Јовановић” Н. Сад) и две бронзане медаље (Момчило Топаловић и Младен Пузић - Математичка гимназија Београд).
Исти успех, две сребрне (Јован Бенгин и Матеја Вукелић - Математичка гимназија Београд) и две бронзане медаље (Вељко Тољић - ОШ “Вожд Карађорђе” Лесковац, Мирослав Грубић - Гимназија „Ј.Јовановић” Нови Сад) имао је и јуниорски тим, који је водила професор Јелена Хаџи Пурић из Београда.
Након завршеног такмичарског дела Олимпијаде, сви ученици и професори, чланови тимова из Србије, заједно са представницима организатора који су били задужени за наше представнике (највећим делом професори и ученици српске гиманзије Д. Обрадовић у Темишвару) били су гости Генералног конзулата Републике Србије у Темишвару. У разговору са професорима и ученицима генерални конзул им је честитао на освојеним медаљама и похвалио њихов однос према својој земљи коју са поносом представљају на сличним такмичењима широм света, у шта се и сам уверио на церемонији свечаног отварања Олимпијаде којој је присуствовао.


 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали