| |     latinica | english  
Насловна
Промоција тематског туризма и гастрономске понуде општина Велико Градиште и Решица.

У оквиру Програма прекограничне сарадње, 25.04.2018. године у Решици означен почетак реализације друге фазе пројекта чији је циљ подршка и проширење трајне сарадње између туроператера у пограничном региону, промоција тематског туризма и гастрономске понуде општина Велико Градиште и Решица. Тим поводом је у згради општине Решица одржана је конференција за штампу на којој су, поред директних учесника у реализацији пројекта говорили и представници Жупаније Караш-Северин и града Решице, председник општине В.Градиште и генерални конзул. Одвојене изјаве за локалне медије о значају програма прекограничне сарадње за становништво ова два града дали су председник општине Велико Градиште и генерални конзул.
Туристичка промоција В.Градишта у Решици била је прилика за сусрет генералног конзула са префектом жупаније Караш-Северин М.Лупу, замеником префекта К. Хоргеа, замеником председника жупанијског савета Ј.М.Поповић и шефом кабинета градоначелника и главним менаџером града Решице П.О.Василеом.
Након разговора са префектом, на централном градском тргу отворен је сајам гастрономске понуде општине В. Градиште уз наступ КУД „В.ластимир Павловић Царевац“.


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали