| |     latinica | english  
Насловна
Отварање Дана срспке културе у Темишвару


 Пројекцијом филма „Santa Maria della salute“ у сали филхармоније у Темишвару, 01.11.2017.године отворени су, дванаести по реду, „Дани српске културе у Темишвару“. Манифестацију су, својим обраћањем бројној присутној публици, отворили председник ССР Огњан Крстић, в.д. помоћника министра спољних послова амбасадор Аца Јовановић, амбасадор РС у Букурешту Бранко Бранковић, српски посланик у Парламенту Румуније Славољуб Аднађ, заменик префекта жупаније Тимиш Данијел Францеску, председник жупанијског савета жупаније Тимиш Калин Добра и градоначелник Темишвара Николае Робу.
Након поздравних речи званичника и пројекције филма, публици су се поклонили глумица Тамара Алексић, која је тумачила главну женску улогу у филму, као и главни и извршни продуценти филма. ГК је по традицији приредио пригодни коктел, где су у неформалном дружењу присутни могли да размене речи са званичницима, међу којима и са в.д. помоћником директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Р. Јанковићем, представницима конзуларног кора, свештенством Српске православне епархије Темишварске, директором школе. У публици су махом били припадници српске заједнице, ђаци, студенти из Србије који студирају у Румунији, али и други заинтересовани грађани.
О отварању Дана српске културе у Темишвару известили су најважнији локални медији, а интервјуе о значају ове манифестације за српску заједницу у Румунији ТВР, Редакцију у Темишвару дали су в.д. ПМСП А. Јовановић, амбасадор Б. Бранковић и в.д. помоћника директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Р. Јанковић.


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали