| |     latinica | english  
Насловна
Пројекат прекограничне сарадње – потписивање уговора

У Темишвару је дана 10.августа 2017. годиине потписан уговор о финансирању пројекта прекограничне сарадње, укупне вредности 12.400.000 евра, намењеног за унапређење и модернизацију дијагностичких метода и лечења малигних тумора у пограничним областима Румуније и Србије.
Циљ пројекта је подстицање сарадње у области онкологије између здравствених установа са обе стране границе како би се обезбедио приступ модерним и ефикасним специфичним услугама здравствене заштите за све онколошке пацијенте који живе у региону, ради побољшања њиховог животног века, очекиваног трајања и квалитета живота. Кроз развој софтвера за теледијагностику и модернизацију постојеће ИТ опреме биће проширена мрежа између болница у пограничном региону, а развојем нове специјализоване веб-платформе, доступне лекарима из Румуније и Србије, биће омогућена бржа размена информација између стручњака и унапређено постављање дијагнозе и лечење онколошких пацијената.
Партнери у реализацији пројекта су Министарство здравља Републике Србије и Општа болница Пожаревац, а са румунске стране Ургентни центар "Пиус Бранзеу" Темишвар и Ургентна болница Решица.
Пројекат је представљен на конференцији за штампу одржаној у новизграђеном онколошком блоку „ОнкоЂен“ Ургентног центра Темишвар, на којој су поред партнера са обе стране учествовали и предсетник Жупанијског савета Жупаније Тимиш, Калин Добра и генерални конзул.



 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали