| |     latinica | english  
Насловна
Видовданска академија

У Сали Културног центра Савеза Срба у Темишвару, у петак 30. јуна, одржана је свечана Видовданска академија на којој су, уз пригодан културно-уметнички програм, додељене видовданске повеље и захвалнице заслужним појединцима и организацијама. Присутни су, између осталих, били епископ будимски и администратор Епархије Темишварске господин Лукијан, председник ССР Огњан Крстић, српски посланик у Парламенту Румуније Славољуб Аднађ и генерални конзул.
Савез Срба у Румунији од 1993. године, за изузетан дугогодишњи допринос и резултате у области промовисања српске заједнице, развијању културних, просветних, духовних и привредних делатности, као и за сарадњу и јачање веза матичне државе са Србима из Румуније, додељује Видовданске повеље и захвалнице, заслужним појединцима или институцијама из Румуније. Овогодишњи добитници највиших признања ССР, поред заслужних дугогодишњих радника из Темишвара и околине из области образовања, културе, новинарства и духовности (Цветанка и Манојло Голуб, Иван Мунћан, Иван Росић, Светозар Марков, Мајка Евгенија и Велимир Перин – посмртно), добили су и Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији и Клаудија Богичевић, потпредседник Жупанијског савета жупаније Арад.
Присутнима су се пригодним речима о обележавању Видовдана и симболике коју овај празник има у српском народу, обратили генерални конзул, председник ССР, О. Крстић и српски посланик у Парламенту Румуније, С. Аднађ.



 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали