| |     latinica | english  
Насловна
Куртоазна посета градоначелнику Темишвара

У оквиру куртоазних посета генерални конзул је примљен код  градоначелника Темишвара Николае Робуа.
Након добродошлице новом генералном конзулу, у пријатељској атмосфери, односи између две земље, сарадња између Темишвара и српских градова у пограничним зонама, прекогранична сарадња обострано су оцењени као добри, са жељом да се заједнички ради на њиховом унапређењу и продубљивању.
Истичући Темишвар као вишенационални град, где равноправно са другима и у духу толеранције живи бројна српска заједница, градоначелник је поновио спремност локалне самоуправе да пружи сву потребну помоћ очувању српске школе, реализацији многобројних културних манифестација и очувању српског идентитета. Генерални конзул се захвалио на досадашњој помоћи и подршци града Темишвара српској заједници наводећи да наша страна високо цени све што Румунија чини за побољшање њеног положаја.
У вези са чињеницом да су Темишвар и Нови Сад проглашени за престонице европске културе 2021. године, обострано је оцењено да, поред постојеће добре сарадње, ова титула отвара нови простор за додатно повезивање два града у свим областима.
Разговор генералног конзула и градоначелника је протекао у пријатељској атмосфери уз обострану спремност за наставак добре сарадње, али и њеног продубљивања.



 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали