| |     latinica | english  
Насловна
Куртоазни пријем руководства Савеза Срба у Румунији у ГК

На позив генералног конзула, у куртоазну посету примљено је руководство Савеза Срба у Румунији (ССР) на челу са председником Огњаном Крстићем. У неформалном дружењу у башти ГК, генерални конзул је разговарао са српским послаником у Парламенту Румуније Славољубом Аднађем, почасним председником ССР др Славомиром Гвозденовићем, потпредседницима Дејаном Поповим и Борком Јоргованом, секретаром ССР Златиборком Марков, главном и одговорном уредницом недељника ССР - „Наша реч“ Љубинком Перинац Станков, уредником Гораном Гогом Пантин и директором издаваштва ССР Гораном Мракићем.
У разговору са доскорашњим српским послаником у Парламенту Румуније др Славомиром Гвозденовићем и новим послаником Славољубом Аднађем, генерални конзул је изразио жељу да се настави традиција добре сарадње и уз најаву будућег одвојеног сусрета са свим српским посланицима. Новом српском посланику је пренео интерес за периодичне сусрете и разговоре о актуелним темама које су од интереса за српску заједницу, али и друге актуелне теме које се могу преламати на односе Србије и Румуније.
Исказана је обострана спремност за заједнички рад на свим питањима која се тичу српске заједнице у Румунији али и спремност за подршку и активно деловање по питањима која могу да помогну матици - Србији.



 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали