| |     latinica | english  
Насловна
Манифестација „Дани Војводине у Темишвару“ – промоција туристичких потенцијала Војводине у Темишвару

У организацији Туристичке организације Војводина 17. маја 2017. године у Темишвару одржана је друга по реду промоција туристичких потенцијала Војводине.
Имајући у виду да је 20. априла 2017. године потписан Протокол о сарадњи Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Тимиш, прилика је искоришћена за пословни сусрет представника Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Тимиша и представника туроператера из Србије и Румуније. На конференцији за медије која је организована у Привредној комори Тимиша, манифестацију „Дани Војводине у Темишвару“  отворили су генерална директорка Привредне коморе Тимиш Флорика Кирица, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за туризам Иван Ђоковић, представници Привредне коморе Војводине Драгица Самарџић и Милан Стојанов, дирекоторка Туристичке организације Војводина Наташа Павловић, председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић и конзул жеран.
У својим обраћањима подвучен је значај који Војводина придаје сарадњи са жупанијом Тимиш и везама које су традиционално добре. Континуитет пријатељских односа на политичком плану прати и добра економска сарадња, која има добру перспективу за њено унапређење. Да је Румунија важан спољнотрговински партнер говори и податак да је од 164 земаље у које Србија извози, Румунија на 4. месту, а на листи од 170 земаља из којих Србија увози, Румунија на 12. месту. Након прошлогодишње промоције Војводине у Темишвару, према речима директорке ТОВ, Војводина бележи пораст посета туриста из Румуније за 21%, па је идеја била да се промоција искористи за сусрет туристичких радника и привредника из Србије са адекватним партнерима из Румуније, како би у непосредном контакту разменили идеје о моделима пословне сарадње и привлачења што већег броја туриста из Румуније. Имајући у виду да су Нови Сад и Темишвар проглашене за Еропске престонице културе за 2021. годину, генерална директорка Провредне коморе Тимиш Флорика Кирица, прилику је искористила да иницира нови сусрет две привредне коморе уз присуство градоначелника два града, а као наставак сарадње провредних комора са идејом да се размотре могућности сарадње и повезивања два града поводом добијања ових титула.
Након конференције за медије, организована је туристичка промоција Војводине тако што су у Привредној комори Тимиш приказивани пригодни промо видео материјали, па су тако прилику да покажу своју туристичку понуду имали Нови Сад, Сремски Карловци, Вршац, Ковин, Панчево, Бела Црква, Сремска Митровица, Врдник. У наставку, испред ресторана „Лојд“ у центру Темишвара је организован културно уметнички програм уз дегустацију традиционалних производа из Војводине уз дељење флајера и дружење са пролазницима. У вечерњим часовима у ресторану „Лојд“ за медије је организована  промоција војвођанских винарија, где се уз тамбураше дегустирало вино.
Промоција ТОВ је протекла веома запажено уз добру покривеност локалних медија и сусрете заинтересованих привредних субјеката, па је тако успостављен контакт почасног конзула Шпаније у Темишвару са потпредседником Покрајинске владе и представницима Привредне коморе Војводине око могућности привлачења шпанских фирми у Србију.



 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали