| |     latinica | english  
Насловна
Промоција манифестације „Дани Војводине у Темишвару“

У Темишвару је 14.07.2016.године одржана промоција туризма АП Војводине намењена потенцијалним посетиоцима из овог града, али и ширег пограничног дела Румуније са Србијом. Презентација је приређена у српском ресторану „Лојд“ и простору испред њега - делу Трга Опере у најстрожем центру града и на њој су представљене туристичке могућности и бројне атракције наше покрајине. Након конференције за СЈИ посетиоцима и публици представљени су типични војвођански производи, сувенири, народна радиност, брошуре и промотивни материјали, уз пригодну музичку анимацију.
Са наше стране присутни су били потпредседник Покрајинске владе и секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, директорка ТО Војводине Наташа Павловић, секретар Привредне коморе Војводине Душан Вучичевић, представници ТО Новог Сада, Вршца, Зрењанина, Општине Кикинда, Ковина, Новог Бечеја, Темерина, Жабаља, Шида, Беле Цркве. Од стране Генералног конзулата, поред представника жупаније и града, на промоцију су позвани и одазвали су се представници Привредне коморе Тимиша, Удружења за промовисање и развој туризма у Тимишу, Туристички центар Темишвар, представници СЈИ и конзуларног кора, један број агенција које у оквиру својих програма имају или планирају посете туристичким центрима у Војводини.
Представницима СЈИ из Темишвара и једном броју медија из Србије, званицама, представницима румунских туристичких агенција и српске заједнице представљенa je туристичка промотивна кампања Војводине, уз претходна пригодна обраћања потпредседника Покрајинске владе, директорке ТО Војводине, председника Савеза Срба у Румунији и генералног конзула, видео пројекције, музику и војвођанске кулинарске специјалитете.
Директорка ТО Војводине је детаљно говорила о бројним туристичким могућностима Војводине, али и промотивним активностима Туристичке организације покрајине које за циљ имају презентацију којом се обраћају нашој дијаспори и потенцијалним румунским туристима које последњих година све више привлаче војвођански градови али и мања места, тамошња бројна туристичка догађања, бањска лечилишта, манастири и замкови, туризам на Дунаву, итд. Како се чуло на јучерашњој промоцији, број румунских туриста у Војводини у прошлој и првих пет месеци ове године порастао је за 17 посто.
Потпредседник Покрајинске владе, директорка ТО Војводине и генерални конзул дали су овом приликом пригодне изјаве за већи број румунских и српских СЈИ.
Циљ презентације био је да се, уочивши интерес туриста из Румуније, на пригодан начин представи наша покрајина, њена квалитетна туристичка понуда и туристичке могућности, али и успоставе пословне, привредне и туристичке везе са овдашњим партнерима, медијима, представницима агенција и туроператорима.
 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали