| |     latinica | english  
Насловна
Промоција фестивала ,,Вршачки венац"

Данас је у Генералном конзулату одржана презентација  културне Међународне фолклорне манифестације  „Вршачки венац“ која се 19. пут за редом од 10. до 14. јула о.г. одржава у Вршцу. На промоцији су окупљеним представницима румунских и српских СЈИ ( Радио Темишвар на српском и румунском, Радио Банат Линк, недељник „Ађенда“, недељник „Наша реч“, електронске новине „Тион Ро“ и „Прес алерт“) говорили Олга Петров, директорка Фестивала, организатор испред Културног центра Вршца, Татјана Вукелић и генерални конзул.

У обраћањима учесника промоције истакнуте су специфичности Фестивала који чува и негује оно што је највредније у богатом фонду народних песама и игара нашег али и других народа.Током протеклих издања Фестивал је угостио више од 500 ансамбала који су представљали културу и традицију земаља са пет континената. Ове године на њему учествују ансамбли из 9 земаља, а поред дефинисане програмске концепције прати га низ атрактивних садржаја попут етно сајма (пласман сувенира и производа етно карактера), концерата, изложби, предавања из области етнологије, итд. Богата туристичка и културна понуда Вршца како је данас наглашено, позната је посетиоцима који долазе из румунских пограничних области са Србијом, а која привлачи запажен број гостију.

На промоцији је посебно истакнута чињеница да је од ове године „Вршачки венац“ чланица Интернационалне организације фестивала при УНЕСКО-у.

 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали