| |     latinica | english  
Насловна
Promocija turizma Zlatibora u Temišvaru

U Temišvaru je juče u organizaciji TO Zlatibora nakon tri godine održana još jedna promocija turizma naše najposećenije planine i vazdušne banje namenjene potencijalnim posetiocima iz ovog grada i zapadnog dela Rumunije, a čiji broj iz godine u godinu raste. Prezentacija je priređena u restoranu „Lojd“ u centru grada i na njoj su predstavljene ukupne turističke mogućnosti i atrakcije Zlatibora. Nakon konferencije za SJI posetiocima i publici prikazani su tipični zlatiborski proizvodi, brošure i promotivni materijali, uz prigodan promotivni film i tradicionalno srpsko posluženje.
Okupljenim SJI ( Regionalna RTV Temišvar, TV Nova Evropa, Radio Temišvar na srpskom i rumunskom jeziku, dnevnik Renašterea Banaceana, agencija Ađerpres, srpski nedeljnik Naša reč, nekoliko on line temišvarskih glasila - Opinia Timisoarei, Timisoara on line, TM express), dat je prikaz najznačajnijih detalja promotivne kampanje Zlatibora za predstojeće leto. Predstavnici TO detaljno su govorili o turističkim atrakcijama i novinama u ponudi naše planine, imajući posebno u vidu činjenicu da najnovija statistika beleži značajno povećanje broja gostiju iz Rumunije (40 posto) na našoj planini.
Na početku prezentacije skup je pozdravio generalni konzul, ističući posebno atraktivne zlatiborske turističke potencijale koji poslednjih godina privlače sve veći broj inostranih turista, među kojima oni iz Rumunije zauzimaju sve značajnije mesto.


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали