| |     latinica | english  
Насловна
Промоција туризма Златибора у Темишвару

У Темишвару је јуче у организацији ТО Златибора након три године одржана још једна промоција туризма наше најпосећеније планине и ваздушне бање намењене потенцијалним посетиоцима из овог града и западног дела Румуније,  а чији број из године у годину расте. Презентација је приређена у ресторану „Лојд“ у центру града и на њој су представљене укупне туристичке могућности и атракције Златибора. Након конференције за СЈИ посетиоцима и публици приказани су типични златиборски производи, брошуре и промотивни материјали, уз пригодан промотивни филм и традиционално српско послужење.
Окупљеним СЈИ ( Регионална РТВ Темишвар, ТВ Нова Европа, Радио Темишвар на српском и румунском језику, дневник Ренаштереа Банацеана, агенција Ађерпрес, српски недељник Наша реч, неколико on line темишварских гласила - Opinia Timisoarei, Timisoara on line, TM express), дат је приказ најзначајнијих детаља промотивне кампање Златибора за предстојеће лето. Представници ТО детаљно су говорили о туристичким атракцијама и новинама у понуди наше планине, имајући посебно у виду чињеницу да најновија статистика бележи значајно повећање броја гостију из Румуније (40 посто) на нашој планини.
На почетку презентације скуп је поздравио генерални конзул, истичући   посебно атрактивне златиборске туристичке потенцијале који последњих година привлаче све већи број иностраних туриста, међу којима они из Румуније заузимају све значајније место.


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали