| |     latinica | english  
Насловна
Полагање венаца поводом обележавања Дана хероја у Темишвару

Поводом Дана хероја 08.06.2016. године у центру Темишвара испред Споменика распећа, у присуству највиших верских и локалних званичника које су предводили префект жупаније Тимиш, председник Савета жупаније и градоначелник Темишвара обележен државни празник уз свечану церемонију, дефиле гарде и држања парастоса страдалим херојима. У име Конзуларног кора, коме председава генерални конзул (на годишњем одмору), венац је положила конзул.
Након церемоније у центру града, помен страдалим херојима одржан и на Гробљу хероја у Темишвару, где су венце такође полагали највиши локални званичници. Пригодним поменом венци су положени на румунски Споменик херојима страдали у револуцији 1989. године, као и на споменике румунским, совјетским, немачким, француским и српским војницима страдалим у Првом и Другом светском рату.
На Споменику погинулим југословенским пилотима страдалим 1941. године уз пригодне војне почасти у пратњи конзула венце су положили префект жупаније Тимиш, председник Савета жупаније и заменик председника Савета жупаније.
Подсећамо, дан хероја се у Темишвару традиционално обележава  пригодним церемонијама уз присуство највиших војних, полицијских званичника као и ветеранима револуције и чланова њихових породица и многобројним грађанима.



Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали