| |     latinica | english  
Насловна
Промоција „Фестивала цвећа“ у Темишвару

            У организацији Општине Бела црква - локалне ТО и Центра за културу, а уз подршку  Генералног конзулата у Темишвару је данас одржана презентација туристичке и културне међународне манифестације „Фестивал цвећа“ која се сваке године у јуну (19. до 26 јуна) одржава у Белој цркви. На промоцији су окупљеним представницима румунских и српских СЈИ  о значају и детаљима одржавања једне од најпознатијих културних манифестација у Србији говорили Илија Блануша, директор Центра за културу и Новица Јовановић директор ТО града. И ове године у сарадњи са Железницама Србије и Румуније требало би да се организује превоз возом од Београда, Темишвара и Вршца, до и од Беле цркве, речено је на данашњој промоцији. Присутне је на почетку пригодним речима поздравио генерални конзул.
           У обраћањима учесника истакнуте су специфичности и програм Фестивала који чува и негује традицију онога што је највредније у протеклих 150 година колико фестивал постоји. Богата туристичка и културна понуда Беле цркве позната је посетиоцима који долазе из румунских пограничних области са Србијом, а која привлачи запажен број гостију из ове земље.
         На промоцији су наступиле мажореткиње из Беле цркве које су допринеле посебној атмосфери, изазивајући пажњу присутних, након чега су прошетале главним темишварским трговима, на којима су пролазницима дељени флајери и брошуре са програмом Фестивала.

 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали