| |     latinica | english  
Насловна
Прослава Дана Европе на манифестацијама у Темишвару

             Дана 7. маја низом догађаја обележен је Дан Европе у организацији Префектуре, Савета жупаније Тимиш и града Темишвара. На простору тзв. Зелене шуме, на ободима града, представио се већи број земаља (Србија, Немачка, Француска, Република Чешка, Кореја, Шпанија, Перу, Тунис, Молдавија, Мађарска, Бугарска) посредством својих конзулата, или културних центара.
              На пригодно декорисаном штанду успешно се представио и Генерални конзулат са натписом „Република Србија“ који је Префектура жупаније за ову прилику бесплатно уступила свим учесницима.Током дана бројним посетиоцима пружане су информације о нашој земљи, дељене туристичке брошуре и проспекти на румунском и српском језику. Штанд су посетили префект Мирча Бакала, председник Савета жупаније Т. Божин и градоначелник Н. Робу, захвалили на успешном учешћу Србије и нашег Конзулата.

             Учесницима су се на свечаном отварању Дана Европе пригодним речима обратили префект, председник Савета жупаније Тимиш и градоначелник Темишвара, као и генерални конзул у име конзуларног кора. Успешно обележавање Дана Европе настављено је низом манифестација културног, фолклорног, спортског и музичког карактера.

  

  


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали