| |     latinica | english  
Насловна
Концерт духовне музике поводом „Дана српске културе у Темишвару“

              Поводом овогодишњег десетог издања „Дана културе Срба у Темишвару“ у Саборној цркви у Темишвару одржан је у суботу 14. новембра пригодан концерт духовне и сакралне музике на којем су наступили Српско- црквено друштво из Панчева, Кикиндски хор „Корнелије Станковић“, Певачко-црквено друштво из Мачката (крај Ужица), румунски Хор банатских учитеља из Темишвара, као и Мешовити хор Српске саборне цркве Темишвар – Град.
Пригодним речима присутнима су се обратили председник Савеза Срба у Румунији, Огњан Крстић, архијерејски заменик Епархије темишварске, викар Маринко Марков, начелник Шумадијског управног округа, Дамјан Срејић, председник Српско-румунског друштва пријатељства „Ризница“, Света Мађаревић и српски посланик у Парламенту Румуније, др. Славомир Гвозденовић, којем је у овој свечаној прилици уручено и посебно признање и повеља организације „Српска круна“ за његов немерљиви допринос афирмацији српског националног идентитета и укупно унапређење румунско-српских односа.
              У двочасовном хорском појању у прелепом амбијенту најстарије цркве у Темишвару низала су се дела српских, руских и румунских аутора, уз готово неисцрпну синергију учесника, уметничко надахнуће и духовну повезаност извођача и задовољне публике.
 
 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали